Ευρωπαϊκή Κοινότητα

 ΑΥΞΗΣΗ της τάξεως του 2,4% σημείωσε το ελληνικό ΑΕΠ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Αναλυτικά, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη των "25" παρουσίασε αύξηση κατά το πρώτο τετράμηνο του 2005, ανερχόμενος σε 0,5%.  

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα και την Ιταλία, διότι δεν έχουν ακόμα εναρμονίσει το εθνικό τους δίκαιο με την κοινοτική οδηγία 2004/79/ΕΚ που αφορά την αμοιβαία συνδρομή για την είσπραξη φορολογικών απαιτήσεων. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο την εν λόγω  οδηγία. Η οδηγία (2004/79/ΕΚ) αφορά την αμοιβαία συνδρομή μεταξύ των κρατών-μελών για την είσπραξη απαιτήσεων σχετικών με ορισμένες εισφορές, δασμούς, φόρους και άλλα μέτρα.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ στο Γ΄ ΚΠΣ  ζήτησαν οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα για να ενημερωθούν για την πορεία των πληρωμών. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να πραγματοποιεί κάθε χρόνο πληρωμές ύψους 3 δις. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι υποχρέωσή μας είναι να πραγματοποιηθεί το σύνολο των πληρωμών διαφορετικά η Ελλάδα θα χάσει πολύτιμους κοινοτικούς πόρους, ενώ θα αποδυναμώνει την διαπραγματευτική της θέση για το μερίδιο της από το Δ΄ ΚΠΣ. 

Copyright ©2019 ASPROKAT All Rights Reserved
Designed & Developed by: IMODE